Második borversenyt rendezte a Budapest Airport közel 300 magyar borral

Május 9-én került megrendezésre a Budapest Airport második borversenye, amely az egyik vezető kezdeményezés a magyar borászat népszerűsítése és olyan borok kiválasztása céljából, amelyek a következő évben képviselik a repülőteret. Az eseményre az 1. Terminál adott otthont, ahol 87 pincészet 288 bora mérette meg magát a BUD Wine címért, és idén új kategória is debütált a versenyen.
Kép: Freepik

A borverseny a repülőtér-üzemeltető által tavaly tavasszal elindított hagyomány része, amelynek célja, hogy megtalálja azokat az italokat, amelyek méltón képviselik Magyarország kapuját. A rendezvény során a résztvevők borszakértők segítségével vak kóstoláson választották ki a prémium, gasztronómiai és – az idei újításként bevezetett – természethű borokat, amelyek magas minőséget képviselnek a régió legjobb repülőtere számára.

Az italokat öt kategóriában értékelték: prémium vörösbor, prémium fehérbor, gasztro vörösbor, gasztro fehérbor és természethű bor. A verseny győztesei a következők lettek:

  • Prémium fehérbor kategóriában: Veszprémi Érseki Pincészet – Mandorla Rajnai rizling 2022
  • Prémium vörösbor kategóriában: Sauska – Cuvée 7
  • Gasztro fehérbor kategóriában: Tűzkő Birtok – Gewürztraminer 2023
  • Gasztro vörösbor kategóriában: Koch Borászat – Kadarka 2022
  • Természethű bor kategóriában: Gróf Degenfeld Szőlőbirtok – Hárslevelű 2023

 

Az est fővédnöke Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke volt, aki Magyarország egyik legismertebb borszakértőjeként ismert. A kezdeményezés nemcsak a magyar borok minőségét emeli ki, hanem támogatást nyújt a helyi pincészetek számára is, elősegítve profiljuk emelését nemzeti és nemzetközi szinten. A verseny sikeressége mutatja a repülőtér elkötelezettségét Magyarország gazdag kulturális és borászati örökségének népszerűsítése felé.

 

Forrás: Trade magazin