Keresés
Close this search box.

Gyakran Ismételt Kérdések

A weblap rengeteg infót tartalmaz, amik közt elég könnyű „elveszni”. Ebben az esetben viszont a QR kód egy teljesen konkrét termék fókuszált „adatlapjára” visz, ami lehet egy konkrét bor, egy mélyhűtött termék, egy füstölt sonka, vagy egy tálca tojás. A bornál mradva; a szokásos (vagy kötelező) infókon túl bemutatható az ültetvény, a dülő, lehet részletes infó a fajtáról, az adott szőő termesztési körülményeiről, az alkalmazott növényvédelmi eljárásokról, a szüret pontos idejéről és körülményeiről, de a terülrthez kapcsolódó anekdoták, az elnyert díjak mind szerepelhetnek.

Nem, egy-egy termékhez a termékgazda állítja össze a termék adatlapot. Ez történhet pofon egyszerű kézi adatbevitellel, de interfészeken keresztül is átvehetők adatok. Ehhez persze kell átvehető adat.

A szükségtelen címkék bármikor törölhetők, amivel kikerülnek a díjköteles körből. Az persze eldöntendő, fontosak e a múltba mutató statisztikák, vagy érdekel-e bennünket, hogy egy x éve piacra dobott  bort levesznek-e 6-8 év múlva a polcról, és hol, és mikor?

A megoldás teljesen bor (vagy termék) független. A 2023.december 8-adikai határidő bor fókuszú, a megoldás viszont bármilyen élelmiszerre alkalmazható, legyen szó zöldség, vagy gyümölcs készítményekről, készételekről, italokról, vagy kütyükről. Mindegy.

Élesen meg kell különböztetni a regisztrált, és az inkognitóban kapcsolódó felhasználókat. Ha valaki ragaszkodik az anonimitásához, ő a standard, teljes körű információkat kapja.

A regisztrált QR kód olvasók egy folyamatosan bővülő szolgáltatáscsomaghoz jutnak. pl. a termékvisszahívási információk eljuttatása csak regisztrált QR kód olvasók számára lehetséges. Ha szeretnénk pl., hogy megadhassuk, mik a számunkra veszélyes összetevők (pl. mogyoró), akkor nyilván regisztrálni kell. Cserébe viszont minden mogyorót -akár nyomokban is- tartalmazó élelmiszer „lecsippantásakor” figyelmeztetést kapunk.

Nem. A Product Brokerbe való regisztrálás után elegendő begépelni illetve betölteni a megjelenítendő szövegeket, képeket, videókat. Ezek egy felh alapú tárhelyre kerülnek, ahol később módosíthatók, kiegészíthetők. Az információk megjelenítése is innét történik automatikus módon. A marketing jellegű információk kezelésének természetesen van egy minimális díja.

Az adatok napi szinten mentésre kerülnek.

Az adatbevitelt -ahol lehet- kiválasztós szótárakkal támogatjuk. Pl. alehetséges allergéneket a rendszer előre feltöltött módon tartalmazza, elég a termékben előfordulókat a szótárból kiválasztani.

Ahogy egy céges weblap esetében is történik, ezeket jellemzően a termék gyártója biztosítja. Természetesen segítünk, ha szükséges.

Egész más egy céget, vagy egy cég adott esetben nagyon számos termékét reklámozni, mint ami az itteni lehetőség. Utóbbinak pont az a lényege, hogy a QR kódot „lecsippantva” a kódot hordozó konkrét termékről tudunk részletes információkat adni. Ezt persze megtehetjük (sokan meg is teszik) a honlapjukon, de azt a vevőnek meg kell keresnie. Itt viszont azonnal erről a konkrét termékről (borról, élelmiszerről) kapok információkat, és ha a telefon mögötti vevő korábban már regisztrált, és megadta, hogy ő vegán, vagy fehérje érzékeny …, úgy ilyen összetevők (jellemzők) esetén azonnali figyelmeztetést kaphat. Ki gondolná pl., hogy egy narancslé esetén is léteznek vegán és nem vegán változatok.

Jó esetben palackonként csupán néhány filléres, vagy néhány forintos költség mellett jut hozzá a borászat egy fantasztikus marketing lehetőséghez. Aki a minőségi versenyben gondolkodik, és nem alsópolcos termékeket állít elő, annak mindenképpen megéri. Elég abba belegondolni, hogy a termékleírásunk, a marketing üzeneteink egy itt nyaraló külföldihez is eljuthatnak az itthon értékesítés miatt magyar nyelvű címkével ellátott bor esetén is, hiszen egy automatikus nyevváltás már teljesen elérhető lehetőség.

Igen, ez egy elég látványos ellentmondásnak látszik. A célunk az, hogy az élelmiszer gyártóknak egy olyan, roppant olcsó marketing lehetőséget adjunk, amivel -hiteles információk közlésével- magukhoz csábíthatják a potenciális vevőiket. A megcélzott célcsoport azoknak a tudatos vásárlóknak az egyre szélesebb köre, akik igyekeznek valós értékek mentén döntéseket hozni. Erős célunk, hogy úgy juttassuk extra olcsó marketing lehetőségekhez a gyártókat, hogy közben a tudatos vásárlóknak a lehető legtöbb információt biztosítsuk. Igazi win-win helyzetnek érezzük.